Новини

Ферма у Німеччині розпочала виробництво верблюжого молока. Скільки коштує та яка різниця з коров’ячим

На фермі живуть 60 верблюдів, із них доять лише 8.

Фото Lesly Juarez, unsplash.com

У Німеччині розташована єдина ферма, на якій доять верблюдів. А тепер вона отримала європейський номер виробника молока і скоро розпочне продажі.

Про це повідомляє DW.

Ферму можна знайти на північному заході Німеччини в Люнебурзькій пустці, у землі Нижня Саксонія. Там живуть 60 одногорбих та двогорбих верблюдів.

Володіє цією фермою родина Марквард. До речі, продажем верблюжого молока вони займалися й раніше, але розливали його лише місцевим.

Завдяки отриманню європейського номера виробника ферма зможе розливати пастеризоване молоко по пляшках і продавати його у всій Німеччині. Одна літрова пляшка коштує 11 євро (приблизно 370 гривень). Згодом ферма отримає сертифікат і власники зможуть продавати молоко в усіх країнах Євросоюзу.

Фото: Beke Marquard, facebook.com

За словами власниці Беке Марквад, доять верблюдів за допомогою апарата. Проте підготовка триває довше, ніж із коровами — без дитинчати поруч самка верблюда не даватиме молока. До того ж, доять лише одногорбих верблюдів, бо у двогорбих замаленькі соски для машинного доїння.

Зазначають, що з 60 верблюдів на фермі доять лише 8. Кожна особина дає від 2 до 5 літрів молока в день.

Чи верблюже молоко схоже на коров’яче

Порівнювати верблюже молоко з коров’ячим важко. Причина — різні корови та верблюди живуть у різних умовах. А це впливає на якість та поживні речовини, передає Громадське. Якщо говорити про аналогічні умови, то білків і жирів у верблюжому молоці приблизно однаково, але в ньому набагато більше вітаміну C, а ще там немає ß-лактоглобуліну. Таке молоко можна пити тим, хто має алергію на коров’яче.

Коментарі