Новини

У ЧНУ після резонансного ДТП встановили тимчасові ворота: чи відреставрують старі і за чий кошт

Фахівці кажуть, що старі ворота резиденції підлягають ремонту. Скоро їх відправлять на реставрацію. 

Біля резиденції ЧНУ встановили тимчасову огорожу на місце старовинних воріт, які постраждали внаслідок ДТП 2 листопада. Цю інформацію у коментарі «Шпальті» підтвердив ректор ЧНУ Роман Петришин.

Він розповів, що попередні ворота підлягають ремонту і їх незабаром встановлять на своє місце.

«Природньо, що треба було якимось чином закрити вхід у резиденцію. Люди ходять, собаки, та й не личить… Гарна резиденція, а ми поставимо там банер. Тож ми знайшли можливість «зліпити» оці ворота, які дійсно є тимчасовими. У нас були вимоги, щоб вони були металеві і щоб  стороннім людям не можна було пройти усередину. Нам дуже пощастило, що рідні ворота ЧНУ підлягають реставрації, бо в протилежному випадку ситуація була б набагато складнішою», — пояснив ректор.

Роман Петришин також розповів, що наразі винуватець ДТП спілкувався із керівництвом ЧНУ і стверджує, що готовий включитися у процес реставрації воріт.

«Знайшлася кваліфікована фірма, яка проведе реставрацію воріт. Ми зі свого боку проробили певні офіційні документи щоб віддати їх у роботу.

Всім цікаво знати, які часові терміни. Я не дуже наполягав, бо я хотів, щоб це було зроблено, щоб було якісно зроблено, і щоб ці роботи тривали недовго. У процесі виконання робіт буде видно, як воно буде рухатися. Звісно ж, з нашого боку буде контроль. Не знаю, чим воно закінчиться, але поки що винуватець ДТП бере активну участь у тому, щоб ці роботи провелись і говорить про готовність відшкодувати реставрацію», — додав ректор.

 

Коментарі