Новини

На замовлення французького телеканалу в Україні знімуть серіал про космос

Зніматимуть англомовний серіал про космос на замовлення французького мовника CANAL+. Старт зйомок заплановано на березень 2021 року.

Photo by Jeremy Thomas, unsplash.com

В Україні зніматимуть серіал про космос. Зйомки будуть проводитися на замовлення одного із французьких телеканалів.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Брати участь у зйомках буде французький продакшн Federation Entertainment та компанія Apple Tree Vision.

Це буде шестисерійна детективна драма Infinity («Нескінченність»). Більшість сцен зніматимуть в Україні, а частину в Казахстані на полігоні Байконур, а також у Парижі.

Продюсерами серіалу будуть Жан-Шарль Леві («Сімейне пограбування» з Жаном Рено, «Як вкрасти діамант» тощо) та Марк Ліберт («Напролом»).

Олександр Ткаченко заявив, що домовився про залучення до проєкту українських акторів та команди спеціалістів на майданчику.

За цей проєкт команда очікує отримати рібейти. Це — відшкодування частини витрат на зйомки фільмів в України. У жовтні 2019 року депутати внесли зміни до закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який передбачає повернення іноземним кіновиробникам 25% витрат на зйомки фільмів в Україні.

Це вже не вперше іноземні компанії знімають фільми в Україні. 31 липня у Мінкульті повідомили, що Netflix вперше зніматиме свій фільм в Україні. Це комедійний бойовик про політичні інтриги на державному рівні — The Last Mercenary («Останній найманець»). Левова частка зйомок відбудеться у Києві, ще частина — у Парижі.

За сюжетом події розгортатимуться у Франції. Серед головних акторів — Жан-Клод Ван Дам і Албан Іванов.

Коментарі