Афіша, Новини

У Чернівцях презентують благодійну виставку, фото для якої робили особливі діти

Презентація відбудеться 6 листопада. Відвідувачі також зможуть придбати одну з робіт або купити футболку. 

У Чернівцях відбудеться презентація фотовиставки «Особливі пригоди». Світлини для неї зробили дітки з інвалідністю разом із фотографом Василем Салигою. 

Виставку презентують у п’ятницю, 6 листопада, о 13:00. Адреса: дворик Чернівецького обласного краєзнавчого музею (вулиця Кобилянської, 28). Відвідати виставку зможуть усі охочі. Вона триватиме з 6 по 8 листопада включно. 

Представлять роботи 10 «особливчиків». Визначною рисою цієї благодійної виставки є те, що охочі зможуть з-поміж 26 робіт обрати та купити ту, яка їм сподобається, або придбати особливі футболки із зображенням представлених світлин. 

Організатором благодійного проєкту стала громадська організація «Особливі серед нас». Співорганізатори: «Шпальта», фотоклуб «Позитив» та краєзнавчий музей. 

Керівниця «Особливих серед нас» Тетяна Д’яченко у коментарі «Шпальті» зауважує, що це лише презентація. Вже згодом виставка буде мандрувати містом і відвідувачі зможуть купити роботи. Інформацію про те, як придбати картини, та інші деталі проєкту організатори опублікують на сторінці ГО «Особливі серед нас» у фейсбуку.

«Це результат піврічної праці особливих діток із художником Василем Салигою. Це буде портретна виставка, де діти фотографували одне одного, а також їхні плівкові фотороботи. Цікаво те, що через QR-код можна буде послухати аудіозапис, у якому дитина розповідає, чому фотографує», — розповіла Тетяна Д’яченко.

Тетяна Д’яченко, архівне фото

Фотограф Василь Салига вчив діток фотографувати. У процесі використовували різні фотоапарати, а також камери мобільних телефонів, але всі фото, які представлять на виставці, зняті на плівку.

«Для мене виставка не є кінцевою метою. Першочергова мета — спробувати поділитися дітьми зі світом фотографії, зацікавити. Не хотілося переходити одразу до чогось серйозного, бо фотографія може бути дуже серйозною, як і ставлення до цього. Мені хотілося, аби для них це були моменти розваги: спробувати, показати щось, можливо, нове для них, і подивитися, що з цього вийде. Усі фото, які там є, зробили дітки. Представлять два блоки: один із них — це фото, які вони робили самі. В них була довільна програма, вони знімали на різні камери. Друга частина — діти знімали портрети одне одного моєю камерою по черзі», — сказав Василь Салига.

Фото: Василь Салига, facebook.com

Коментарі