Новини

Чернівецькі екоактивісти провели екологічний рейд у «Кінному дворі»

Цього разу прибрали на Роші, на території «Кінного двору».

Фото Chernivtsilovers

 Три місяці тому компанія однодумців започаткувала щотижневу традицію — прибирати різні ділянки міста, які найбільше цього потребують. Волонтери створили спільноту Chernivtsilovers у фейсбуку, де кожен охочий може долучитися до благодійної справи.

Організатори пропонують учасникам потенційні для прибирання локації, проводять голосування і, якщо погоджується необхідна кількість охочих, вони зустрічаються на обраній ділянці, аби зробити місто чистішим. Проводять такі акції щосуботи. Зауважують, що учасники здебільшого постійні, але на кожному заході з’являються нові.

«Дуже тішить, що люди долучаються. Особливо приємно бачити на прибираннях дітей. Годі шукати кращого прикладу для наслідування, ніж дорослі, які піклуються про довкілля», — ділиться організатор екоакції Олександр Науменко.

Цієї суботи волонтери розчищали територію «Кінного двору» на Роші, на провулку Топорівському, 1. Вона розташована на приватному подвір’ї. Там живуть дев’ять коней, три поні, вісім кіз із козенятами, віслюк, корова з телям, павичі, кури, нутрія, морські свинки та дев’ять собак різних порід. Здебільшого це тварини, від яких відмовилися господарі. Декілька коней вже не зможуть фізично відновитися через жорстоке ставлення до них у минулому. Для них це місце стало притулком.

«Нещодавно мерія міста виділила прилеглу до нашого подвір’я ділянку землі. Але вона довгі роки була у занедбаному стані. І тому поки що частина цієї території не придатна для вигулу та випасу тварин. Ми звернулися до активістів з проханням допомогти нам розчистити місцину. Маємо великі плани щодо благоустрою, тому раді будь-якій підтримці — фізичній, інформаційній та матеріальній допомозі. Із вдячністю також приймемо будматеріали та корм для тварин. Натомість ми пропонуємо іпотерапію, фотосесії та прогулянки верхи на конях і поні, контакт з різноманітними домашніми тваринами та місце під сімейні пікніки», — розповідає організатор «Кінного двору» Микола Дичка.

Відвідати тварин та допомогти їм можуть всі охочі. Час візиту потрібно попередньо узгодити за номером 096 83 82 620 або 066 535 09 81.

Ганна Антонова

Фото Ганна Антонова

Коментарі