Новини

Сплатити податки у два кліки: в Україні запускають новий електронний сервіс

Сервіс «infoTAX» запрацює вже з листопада.

Фото Alvaro Reyes, unsplash.com

З листопада Державна податкова служба України запускає новий електронний сервіс «infoTAX». За його допомогою платники будуть отримувати інформацію щодо податків, а згодом — сплачувати їх.

Про це повідомив голова ДПС Олексій Любченко, передає Урядовий портал.

Передбачили декілька етапів роботи сервісу. На першому платники будуть отримувати інформацію у месенджерах Telegram та Viber. Зокрема їм повідомлятимуть про стан розрахунків із бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітности та сплати податків.

На другому етапі платники зможуть попередньо заповнювати звітність для платників єдиного податку, а також сплатити податки у «два кліки». До речі, якщо виникне податковий борг, будуть приходити відповідні сповіщення.

Зауважують, що доступ до нового сервісу надійно захистять — обов’язково будуть ідентифікувати особу за допомогою ID-банкінгу або кваліфікованого електронного підпису. 

Також згодом «infoTAX» зінтегрують із порталом «Дія».

Раніше ми писали про те, що комплексна послуга єМалятко буде доступною онлайн на порталі «Дія» по всій Україні вже до кінця 2020 року.

Коментарі