Новини

Скільки ліжок забезпечені киснем у лікарнях области: ситуація з Covid-19 на Буковині

Наразі у лікарнях области є 1361 ліжко, з них 456 забезпечені киснем.

Наталія Гусак, архівне фото

Про закупівлю кисневих концентраторів та збільшення ліжок для пацієнтів, ситуацію у лікарнях области, де перебувають хворі з Covid-19, розповіли сьогодні, 27 жовтня, на брифінгу щодо ситуації з коронавірусом у Чернівецькій області.

Так, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук повідомила, що зі збільшенням кількости хворих із Covid-19 будуть збільшувати кількість ліжок у лікувальних закладах области. 

«Що стосується ліжкового фонду, то інфекційні ліжка є в достатньо невеликій кількості в Чернівецькій області, як і загалом в Україні. Але ми почали перепрофільовувати інші відділення під лікування хворих. Насамперед перепрофілювали терапевтичні, педіатричні, пульмонологічні і лор відділення». 

Вона каже, що наразі у лікарнях є 1361 ліжко, з них 456 забезпечені киснем. Зі збільшенням кількости людей збільшують кількість ліжок. 

Марія Поліщук додала, якщо збільшуватиметься кількість пацієнтів, лікарні планують повністю переводити на обслуговування пацієнтів із ковідом. Це міська лікарня №1 та Кіцманська районна, а згодом — обласна клінічна лікарня.

До речі, у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Чернівецької ОКЛ перебуває 16 хворих у важкому стані на кисневій підтримці з залученням апаратів ШВЛ. Про це сказав завідувач цього відділення Костянтин Дроник. 

Про кисневе забезпечення лікарень области розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. Зокрема нагадала, що Кабмін виділив регіону 25 млн грн на кисневе забезпечення. Вона зауважила, що дадуть кошти для забезпечення киснем стаціонарних точок доступу обласній клінічній, Кіцманській, міській лікарні №3 і Сторожинецькій. А частину капітальних видатків, а саме 9 млн, передбачили для закупівлі кисневих концентраторів. 

 

Коментарі