Новини

В Україні стартували місцеві вибори: як працюють дільниці у Чернівецькій області

Дільниці на Буковині розпочали роботу вчасно, але на декотрих нехтують карантинними вимогами. 

О восьмій ранку, сьогодні, 25 жовтня, в Україні почались місцеві вибори. Проголосувати можна до 20:00.

Аби зробити це, на дільницю треба прийти у захисній масці та з паспортом. Результати виборів Центральна виборча комісія має встановити до 6 листопада.

У Чернівецькій області всі дільниці вчасно розпочали роботу, повідомляє громадянська мережа «Опора». В області відкрили 542 звичайні та 19 спецдільниць.

Водночас дільниця у Селятині на Вижниччині почала працювати без ведення протоколу.

В обласному управлінні Нацполіції в Чернівецькій області повідомляють, що дільниці розпочали роботу без порушень.

Однак на декотрих дільницях у Чернівецькій області нехтують карантинними вимогами. Про це повідомляє обласний осередок Комітету виборців України (КВУ). Зокрема, на декотрих дільницях не вимірюють температуру та не облаштували окремі кабінки для виборців з підвищеною температурою. Крім того, не всі члени комісій забезпечені захисними щитками.

Зокрема, є багато виборчих дільниць де члени ДВК носять маски формально (приспущеними). Наприклад на ВД 730048 села Горбова, люди заходять без масок , їм видають бюлетені, температуру не міряють.

«Температурний скринінг проводять переважно на дільницях обласного центру та колишніх районних центрів, по селах у більшості випадків – ні. На деяких ДВК відсутні кабінки для людей з підвищеною температурою. Захисних екранів практично немає на виборчих дільницях», — повідомляє КВУ.

Нагадаємо, на виборах сьогодні обирають депутатів в обласну, районну та місцеву ради, а також голів міст, сіл та селищ.

 

Коментарі