Афіша

У Чернівцях відкриють міжнародну виставку сучасного мистецтва

Проєкт «NeoNlitic», створений Асоціацією Wood Be Nice та фінансований спільно з «Адміністрацією Національного культурного фонду».

26 жовтня о 16:00 у культурному центрі Вернісаж у Чернівцях відкриють Міжнародну виставку сучасного мистецтва.

Проєкт «NeoNlitic», створений Асоціацією Wood Be Nice та фінансований спільно з «Адміністрацією Національного культурного фонду», спрямований на підтримку і просування художньої продукції, використовуючи спільну культурну спадщину та по-новому інтерпретуючи естетику культур Кукутень і Хамангія за допомогою сучасних методів художнього виробництва.

На виставку запросили таких митців: Маріан Кодреа (RО), Маріус Георге (Ro), Ралука Байєнару (RО), Роксана Томеску (RО).

Куратор проєкту: Міхаела Іон.
Художники: Даніель Логар (RO) — художник та організатор, Андрій Корнеа (RО) — художник та організатор, Нєно Бєлцев (BG) — художник, Софія з Софії (BG) Іна Валєнтінова (BG), Євгенія Грицку (UKR), Алєкс Манєа (RO), Ана Марія Панаітеску (RO), Аст’ян Рей (UKR), Карла Шоппєль (RO), Гєргана Іванова (BG), Гросу Деніса (RO), ІРЛО (RO), Лора Маркова (BG), Теодор Стефан (RO), Тетяна Зубченко (UKR).

«З культурної та художньої точки зору, проєкт має намір перейняти стародавні художні елементи та здобути користь зі спільної культурної спадщини та естетики неолітичних цивілізацій, рештки яких були знайдені на території нашої країни. Зокрема, міжнародні художники, які, приймаючи участь у проєкті, звернули свою увагу на дві національні та регіональні репрезентативні культури: культуру Кукутень і культуру Хамангія»,  — повідомляють організатори.

У Чернівцях виставка триватиме до 31 жовтня.

Також її представлять у Бухаресті (Румунія), 5 – 28 листопада.

Детальніше про проект можна дізнатися тут.

 

Коментарі