Новини

Розробили додаток, що привертає увагу до українських бранців Кремля

#PrisonersVoice дає змогу зрозуміти, що відбувалося у в’язницях на території РФ із трьома колишніми бранцями Кремля: Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком та Володимиром Балухом.

Організація «Інтерньюз-Україна» провела презентацію мобільного додатку доповненої реальности #PrisonersVoice. Він привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля, а також до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

Допомагав у розробці застосунку Український культурний фонд.

«Важко повірити в те, що після всіх трагічних подій, які пережив світ у ХХ сторіччі, після десятиріч боротьби за демократичні цінності — у нашій реальності досі існують політичні в’язні. Україна набагато більше, ніж останні шість років, перебуває у стані інформаційної війни», — сказала виконавча директорка Фонду Юлія Федів.

#PrisonersVoice же дає змогу зрозуміти, як проводили допити та що відбувалося у в’язницях на території РФ із трьома колишніми бранцями Кремля: Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком та Володимиром Балухом.

«Понад 100 українських громадян досі незаконно ув’язнені у Росії та окупованому Криму. Більше 200 військовополонених і цивільних заручників у нелюдських умовах утримують у підвалах окупованого Донбасу. Всі вони – жертви репресій за політичною, національною та релігійною ознаками», — кажуть в організації.

За допомогою 11-хвилинної AR-технології можна глибше відчути емоційні переживання полонених — від обставин арешту до життя у колонії та повернення додому.

Завантажити додаток можна тут.

 

Коментарі