Новини

П’ять питань Зеленського коштуватимуть понад 100 мільйонів гривень: хто заплатить

«ОПОРА» закликала Зеленського утриматися від будь-яких форм агітації на завершальному етапі виборчого процесу.

Організація всенародного опитування, яке ініціював президент України Володимир Зеленський, складе близько 103 мільйонів гривень. Спонсоруватиме видатки партія «Слуга народу».

Про це 23 жовтня повідомила голова правління громадської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська.

За її словами, таку інформацію «ОПОРІ» повідомили компанії, що наймають людей для організації цього соціального опитування.

На роботу волонтерів біля виборчих дільниць планують витратити приблизно 75 мільйонів гривень. Так, волонтери зможуть отримати по 1200 гривень за цивільно-правовою угодою. 

«До них треба додати ще 40% податкових зборів різного типу, які необхідно сплатити до бюджету. Орієнтовна кількість видатків становить 103 млн грн, якщо ми говоримо про суму, з якої ще будуть сплачені податки, а також компенсовано 40 грн координаторам за кожну додатково приведену людину», ㅡ заявила Айвазовська.

«ОПОРА» закликала Зеленського утриматися від будь-яких форм агітації на завершальному етапі виборчого процесу.

Партію «Слуга народу» «попросили» терміново оприлюднити методологію проведення опитування, джерела фінансування і виконавців або підрядників такої ініціативи. А також громадянська мережа звернулася до Нацполіції, щоб ті належним чином реагували на випадки агітації під час опитування.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський закликав українців проголосувати на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня, а також анонсував проведення всенародного опитування в цей день. Українцям запропонують дати відповідь на п’ять запитань:

Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?

Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?

Чи підтримуєте ви скорочення кількости народних депутатів до 300?

Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?

Чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісности? 

Саме опитування пройде у вигляді голосування своєрідними «бюлетенями» біля виборчих дільниць. Участь у ньому не є примусовою.

Коментарі