Новини

10 хвилин на завдання: чернівчанин переміг у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерности

У фіналі конкурсу за перемогу змагалися 90 учасників.

Випускник Чернівецького ліцею залізничного транспорту Максим Воробець посів почесне перше місце на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерности «WorldSkills Ukraine 2020».

Упродовж двох тижнів понад 90 фіналістів попередніх етапів конкурсу боролися за першість у 9 компетенціях. Змагання послідовно проходило на 5 локаціях країни: у Запоріжжі, Дніпрі, Маріуполі, Києві та Глевасі Київської области.

У коментарі «Шпальті» Максим Воробець розповів про те, як відбувався конкурс і яке завдання було найважчим.

«Спершу був обласний етап конкурсу, на якому я переміг. На фінальному етапі, який відбувався у Запоріжжі, було 4 практичних завдання. На виконання кожного завдання давалося 10 хвилин. Лише на останнє завдання – 15 хв», – розповідає 21-річний Максим Воробець.

На конкурсі учні закладів профтехосвіти та молоді спеціалісти виконували практичні завдання.

Фінал проходив у Запоріжжі. Учасники конкурсу мали виконати такі завдання:

1. Зібрати кран, врегулювати тиск та розібрати кран номер 254 гальмівної системи локомотива.

2. Зібрати та розібрати автозчепний пристрій.

3. Зібрати та розібрати клапанну коробку компресора КТ-6 (кт-7).

4. Встановити стрічку, писці в швидкостимір 3Сл-2М, встановити поточний час та розшифрувати швидкостимірну стрічку.

Максим зізнається, що найважчим у фіналі було друге завдання.

«Потрібно було розібрати і зібрати автозчепний пристрій. Але для мене це не важко. Найважчим було регулювати тиск у пристрої, щоб був на потрібних позначках, без похибок. У кінці член комісії підходив і перевіряв, чи все у правильному положенні», — зауважує він.

Максим, який тепер працює у локомотивному депо, здобув перемогу у компетенції «Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту».

Переможців визначали експертні групи та журі. Вони оцінювали дотримання правил безпеки, підготовку робочого місця, відповідність результату окресленому завданню.

Максим каже, що від конкурсу залишилися лише приємні враження. Разом з іншими конкурсантами хлопець встиг прогулятися по Запоріжжю та побачити Хортицю.

«WorldSkills Ukraine 2020» – конкурс, що дає змогу не лише отримати досвід, а й показати важливість та необхідність робітничих професій.

Фото надав Максим Воробець

Коментарі