Новини

Чорнобильський гриб може допомогти в дослідженні Марсу: він захищає від радіації

Найважливішою перевагою гриба є його здатність до самовідтворення завдяки радіації та можливість вирощувати новий організм просто на борту космічного корабля.

Фото hi.in.ua

Дослідники з Університету Північної Кароліни та Стенфордського університету перевірили життєздатність гриба, який виявили в знищених ядерних реакторах на майданчику Чорнобильської АЕС. 

Про це пише CNet.

Науковці спиралися на той факт, що деякі види грибів здатні рости у високорадіоактивному середовищі, зокрема всередині зруйнованих реакторів Чорнобиля.

Дослідники кажуть, що його можна використати, аби захистити астронавтів від радіації.

Представники NASA давно повідомили про наміри надіслати астронавтів на Марс. Однак аби місія стала можливою, потрібно подолати чимало технічних проблем. Однією з найбільш вагомих є саме захист астронавтів від радіації. Найважливішою перевагою гриба є його здатність до самовідтворення завдяки радіації та можливість вирощувати новий організм просто на борту космічного корабля.

Без захисної атмосфери Землі та магнітного поля люди не можуть перебувати в космосі надто довго. Це стосується не лише Марсу, але й Місяця. Так, вчені шукають практичні засоби захисту майбутніх учасників пілотованих місій.

 

Коментарі