Новини

Як «Буковина» зіграла з «Поділлям». Результати гри

Уперше з початку карантину на трибунах були присутні глядачі. Про те, як відбувалася гра, читайте у матеріалі.

У Чернівцях учора, 3 жовтня, «Буковина» зіграла з хмельницьким «Поділлям». Гра відбулась у рамках Дня міста Чернівців. 

До речі, уперше з початку карантину на трибунах були присутні глядачі. Востаннє чернівецькі вболівальники могли наживо подивитись матч «Буковини» майже рік тому – у листопаді 2019 року.

Цей матч закінчився нічиєю – 0:0. Про це повідомляє пресслужба ФСК «Буковина».

Як відбувалася гра

Тренерський штаб «жовто-чорних» порівняно з попереднім матчем проти «Ниви» вніс корективи до стартового складу. Причина – ушкодження Раулюка та Гакмана. Вони не могли відіграти весь матч. Тож у центрі захисту з Матвєєнком на поле вийшов номінальний півзахисник Орловський, а на правому фланзі захисту грав шульга Мосіюк. Зауважимо, що чернівчани у перші ж хвилини взяли м’яч під свій контроль. На 20-ій хвилині Страшкевич ударив по воротах «Поділля». 

Згідно з інформацією пресслужби, на 54-ій хвилині після подачі капітана Сивки з лівого флангу м’яч опинився у ногах Боровця, той розстрілював ворота «Поділля» з-меж воротарського майданчика, однак врятував воротар хмельничан Чуваєв. На добиванні зіграв Нагорний, проте його удар пройшов над перекладиною.

На 60-ій хвилині футболісти «Буковини» вибігли у швидку контратаку, яка ледь не закінчилась голом. Страшкевич протягнув м’яча лівим флангом, змістився в центр та пробив з-за меж штрафного майданчика – знову ефектний сейв голкіпера «Поділля». Усього через дві хвилини після навісу із правого флангу Орловського міг відкривати рахунок захисник чернівчан Матвєєнко. Проте він не завдав акцентованого удару.

А на 65-ій хвилині небезпечний розіграш стандарту організували гості. Захисники «Буковини» дали пробити головою Задерецькому, однак м’яч після його удару полетів вище воріт.

На 79-ій хвилині врятував «жовто-чорних» від пропущеного голу Фіяло. Після розіграшу штрафного хмельничан м’яч опинився у екс-гравця донецьких «Металурга» та «Шахтаря» Олександра Воловика, він впритул розстрілював ближній кут воріт чернівчан, проте голкіпер відмінно відреагував на цей постріл.

На останніх хвилинах через травму поле покинув капітан «Буковини» Сивка. А на 90-ій хвилині «жовто-чорні» заробили небезпечний штрафний біля воріт «Поділля». Подачу із правого флангу виконував Страшкевич, Палагнюк виграв боротьбу, проте головою пробив над «дев’яткою» воріт Чуваєва.

Арбітр додав до основного часу 5 хвилин, однак матч закінчився нічиєю – 0:0.

Головний тренер «Буковини» Степан Маковійчук каже, що до гри готувалися дуже серйозно. Він вважає, що це була переможна гра «Буковини», але трохи не вистачило у мікромоментах. 

«Команда «Поділля» (Хмельницький) ставить перед собою задачу вийти до Першої ліги, команда зібрана із досвідчених футболістів, які пограли і у великий футбол. У нас – молоді, але ми добре підготувалися тактично, і зараз ми ведемо гру. І навіть із такими суперниками, як «Поділля», ми ведемо гру. Тому зараз ми показуємо, хто куди рухається», — сказав Степан Маковійчук.

А тренер «Поділля» Віталій Костишин коментує, що хлопцям не вистачило агресії та швидкості на полі. 

«Хороша гра у виконанні «Буковини», завдали нам клопоту. Ми не доклали максимальних зусиль, щоб перемогти, хоча їхали за перемогою. Але нам не дозволили цього зробити. Потрібно більше віддавати сил, більше бажання, щоб перемагати», — зауважив Віталій Костишин.

Капітан Буковини Тарас Сивка каже, що вболівальники неабияк підтримали команду Проте їм просто не пощастило.

«Ми дуже серйозно налаштовувались на гру, ми розуміли, що це складний для нас суперник, тим більше, що у «Поділля» є задачі. У нас було 6 очок, у них – 9, нам дуже хотілося перемогти. Ми готувалися цілий тиждень, розбирали суперника, але думаю, що везіння нам не вистачило, ми мали багато моментів, щоб забити», — каже капітан «Буковини».

Фото пресслужби ФСК «Буковина»

Коментарі