Новини

На день міста відкрили пленер Буковинської асоціації акварелістів BWA «Вуличками міста»

3 жовтня на Центральній площі Чернівців відкрили Пленер Буковинської асоціації акварелістів BWA «Вуличками міста».

3 жовтня на Центральній площі Чернівців відкрили Пленер Буковинської асоціації акварелістів BWA «Вуличками міста».

Президентка української філії Міжнародного акварельного товариства IWS Globe Галина Отчич урочисто презентувала Чернівецькій міській раді власну картину.

«Філія, яку я представляю, є частиною величезної міжнародної організації, що об’єднує художників зі 120 країн. Фестивалі відбуваються майже по всьому світу. Українські акварелісти мають змогу їздити не лише у близкі країни, як Словаччина та Чехія, а й у такі далекі, як Болівія, Перу, Мексика, Еквадор, Китай та багато інших. Наші картини приймають участь у чисельних престижних конкурсах і фестивалях, отримують там відзнаки та нагороди. Буковинські акварелісти також регулярно представляють свої роботи на цих міжнародних заходах. Одна з них — це Лариса Куваєва. Її акварелі є всюди! Одна з робіт пані Лариси наразі приймає участь у великому міжнародному художньому проєкті «Україна-Польща», — розповіла “Шпальті’’ пані Галина.

Директорка центру культури «Вернісаж», президентка Буковинської акварельної асоціації BWA Лариса Куваєва розповіла, що наразі асоціація об’єднує близько 20 акварелістів з усієї області. Вона також анонсувала подію, яка відбудеться вже завтра, 4 жовтня, о 12.00 год. у «Вернісажі», що по вул. І.Франка, 15. Там пройде майстер-клас з акварельного живопису під керівництвом Галини Отчич.

«Нам випала прекрасна нагода повчитися секретам майстерності у світової лідерки акварелістики. Це буде демо майстер-клас. Тобто, всі бажаючі, за умови дотримання карантинних вимог, зможуть спостерігати за творчим процесом, а художники, які прийдуть із власним матеріалом, зможуть одразу ж, в процесі демонстрації, спробувати відтворити техніку майстрині.»

Галина Отчич – зліва, Лариса Куваєва – справа

Лариса Куваєва розповіла і про досягнення Буковинської асоціації акварелістів BWA.

«За майже два роки існування асоціації наші члени відвідали чисельні майстер-класи та гідно представляли свої роботи на багатьох пленерах, фестивалях, виставках та конкурсах, здобули багато перемог. Акварель — це витончена, вередлива та складна художня техніка. Акварель має дихати, вона має бути легкою, прозорою, імпересивною. І вона не допускає помилок в роботі. Тому, щоб доягти майстерності в цій техніці, потрібно кожен день старанно працювати, що ми власне і робимо. Метою нашої асоціації вважаю популяризацію акварельного направлення серед митців Буковини. Ми горді представляти Буковину на загальноукраїнських та міжнародних заходах.»

Анна Антонова

Коментарі