Репортаж

Як у Чернівцях відзначили День музики

У рамках заходу презентували проєкт «Місіонери 2020» Сергія Жадана та джазмена Фіми Чупахіна.

Музичний перформанс «Музика твоєї філармонії» влаштували до Міжнародного дня музики  у Чернівецькій філармонії.

Організатори оригінально підійшли до свята і створили його в трьох локаціях: на вулиці, у фоє філармонії і самій залі.

Під час дійства звучали музичні твори у виконанні ансамблів академічного симфонічного оркестру, естрадно-духового оркестру BUKOVYNA.

«”Nota Bene” складається із солістів симфонічного оркестру. Музичний колектив представив для слухачів твори Моцарта та Штрауса.
Це міжнародне свято для нас дуже важливе. Музика – це наше життя. Не уявляємо його без цього мистецтва. Приємно, що в цей день є можливість презентувати для чернівчан музичне свято», – розповів музикант Олександр Конєв.

Також у рамках заходу презентували проєкт «Місіонери 2020» Сергія Жадана та джазмена Фіми Чупахіна. Композиції складаються з віршів Жадана та музики Чупахіна.

«Неможливо передати словами, яка я рада, що побувала на цьому концерті. Музика щодня у моєму телефоні, ноутбуку, але живе виконання – це справжнє свято. Вдячна організаторам за такий чудовий вечір!» — поділилася емоціями чернівчанка Ольга Куліш.

«До Всесвітнього дня музики ми організували подорож філармонією. У різних локаціях на глядачів чекали наші ансамблі. Захід вийшов дуже красивим і глядачі були задоволені. І ми теж щасливі з того. Надалі також будемо організовувати цікаві, оригінальні заходи. Звісно, є карантинні обмеження, і всіх глядачів і слухачів прийняти не зможемо. Маємо надію, що будуть послаблення цих обмежень», — розповіла директорка Чернівецької обласної філармонії Анастасія Костюк.

Довідка
Ініціатором створення Міжнародного дня музики став радянський композитор Дмитро Шостакович. 1973 року він звернувся до ООН із відкритим листом, у якому пропонував заснувати це свято.
Відтак Міжнародна музична рада при ЮНЕСКО погодилася.
Основні цілі проведення Дня музики полягають у поширенні музичного мистецтва, знайомстві з творами іноземних композиторів та обміні досвідом.
День музики щорічно відзначають у всьому світі великими концертними програмами. Цього дня звучать кращі твори світової культури.


Пряма трансляція музичного перформанс до Міжнародного дня музики:

Фото Альони Чорної

Коментарі