Новини

У Чернівцях оновлюють територію двору університету

Підготовчі роботи планують  завершити до початку жовтня, коли Університет відзначатиме 145-річчя від дня свого заснування.

На території Чернівецького Національного університету імені Юрія Федьковича ведуться роботи із оновлення території двору.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці ЧНУ.

У повідомленні йдеться, що викладачі факультету архітектури, будівництва і декоративно-прикладного мистецтва розробили ескізний проєкт реконструкції двору і підготували згідно із діючим законодавством відповідну проєктну документацію.

«Після тривалих дебатів зазначена документація була погоджена в Міністерстві культури і інформаційної політики – Університет отримав дозвіл на проведення підготовчих робіт (знесення непридатних для використання сараїв і складів, побудованих у 1970-ті роки)», – йдеться в повідомленні.

Підготовчі роботи планують  завершити до початку жовтня, коли Університет відзначатиме 145-річчя від дня свого заснування. Тоді оновлений простір стане доступним для громадськості.

«Наразі говорити про початок і завершення основного етапу робіт зарано. Проте не втрачаємо надію на те, що спільними зусиллями 28 червня наступного року ми гідно зустрінемо 10-ту річницю від дня включення Резиденції митрополитів Буковини і Далмації до найпрестижнішого переліку людства – Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – додають в університеті.

Коментарі