Новини

У поїздку без квитків. В Україні запрацював SmartTicket. Для чого він

Якщо раніше, коли ви збиралися в мандрівку, доводилося cтояти в касах і брати з собою купу папірців, тепер буде можливість отримати єдиний QR-код.

22 вересня в Україні почав працювати SmartTicket. Це можливість придбати єдиний квиток на різні види транспорту. 

Про це стало відомо з публікації на сайті інновації.

Так, квиток повинен містити всю подорож на різних видах транспорту, система фіксує всі стикування та надасть найбільш вигідну пропозицію. Додатково на бажання можна буде вибрати проміжні пункти та дату прибуття.

«Пасажирські перевезення в Україні – один із найбільших та швидкозростаючих ринків в Україні. Врдночас, із точки зору технологій, він розвивається дуже повільно. Ми пропонуємо єдине рішення для мандрівника», — кажуть розробники.

Поки впровадженням SmartTicket користується лише столиця, однак уже зацікавилися Маріуполь, Харків та Львівська облдержадміністрація.

Коли вам знадобиться SmartTicket

Якщо ви збираєтеся в мандрівку і не хочете cтояти в касах та брати з собою купу папірців і різного пластика, заходьте на сайт SmartTicket.gov.ua. Там ви зможете придбати квиток на літак, на експрес і, наприклад, на метро. Далі вам на електронну пошту надходить один QR-код. Згодом ви просто скануєте цей код через валідатор у транспорті, який обрали.

Проєкт розвивається і нині в SmartTicket можна придбати квитки для поїздів далекого прямування.  

Квитки вже можна купити за посилання тут або тут

Згодом Е-квитки будуть доступні й у інших містах України. Ними можна буде користуватися навіть у приміських потягах, деяких службах таксі, і все за допомогою власного застосунку. Нині він ще в розробці.

 

 

Коментарі