Новини

«Одна з нас: незагублені історії»: у Чернівцях видали книгу з історіями 50 жінок

Проєкт реалізували за підтримки Українського культурного фонду.

Фото Видавничий дім «Букрек»

У Чернівцях вийшла книга «Одна з нас: незагублені історії». Вона є в різних форматах: паперова, електронна, а також аудіокнига у форматі DAISY. Про це повідомляє видавничий дім «Букрек» у фейсбуку. 

Авторка проєкту журналістка Галина Дацюк. Героїні книги попередньо брали участь у її авторській передачі «Моя історія» у прямому етері «Радіо Культура». У виданні зібрані 50 розповідей жінок. 

«Одна з нас» – унікальне видання, де зібрані історії жінок, що творять інклюзивний культурний простір України. Нині на фоні глянцевої історії губляться особистості жінок, які вносять свій унікальний вклад у розвиток української культури, тим більше коли йдеться про жінок з інвалідністю. Гендерні стереотипи обмежують діяльність жінок певними сферами, серед яких «чисто жіночі» професії, певні заняття, домашня робота. Натомість ми маємо командирок батальйонів у ЗСУ і командирок першої жіночої чоти в ліцеї імені Івана Богуна. Стереотипи роблять жіночий світ невидимим і непоцінованим. Між тим тисячі жінок (і жінок з інвалідністю), наших сучасниць, заслуговують на увагу», — пишуть на сторінці «Букреку».

До речі, цей проєкт реалізували за підтримки Українського культурного фонду.

Коментарі