Новини

На міжнародному турнірі у Берліні перемогла українська легкоатлетка

За підсумками змагань світового туру спортсменка стала першою у загальному заліку серед стрибунок у довжину.

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук здобула перемогу на міжнародному турнірі ISTAF у Берліні.

Про це повідомили в Національному олімпійському комітеті України.

Спортсменка отримала «золоту» медаль у стрибках у довжину, здолавши позначку у 6 метрів 87 сантиметрів. Такий результат є для легкоатлетки найкращим у сезоні.

За підсумками жовтня 2019 Марину Бех-Романчук визнав Національний олімпійський комітет України найкращою спортсменкою місяця в Україні. Тоді на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Катарі вона здобула срібну медаль у стрибках у довжину з результатом 6 метрів 92 сантиметри.

Однак за підсумками змагань чвітового туру у приміщенні 2020 стала першою у загальному заліку серед стрибунок у довжину.

До речі, друге місце в турнірі посіла німкеня Малайка Міхамбо, вона стрибнула на 6,77 м. А на третьому місці — британка Жасмін Сайєрс із результатом у 6,67 м.

Internationales Stadionfest Berlin (ISTAF) — міжнародні легкоатлетичні змагання, які проводять на Олімпійському стадіоні в Берліні, Німеччина. Входять у серію змагань IAAF World Challenge (міжнародна легкоатлетична серія, друга за вагомістю у світі). Проводяться з 1937 року. Впродовж цього часу на них встановлювали безліч світових рекордів. Останній у 2010 — кенієць Девід Рудіша пробіг дистанцію 800 метрів за 1:41.09 хв.

Коментарі