Новини

На мистецькій резиденції у Чернівцях Прут зазвучав у ритмі техно

Під час створення композиції музикантки та музиканти надихалися звуками Прута.

12 вересня відбулася завершальна частина міжнародної мистецької резиденції «Звуки Прута». Музикантки та музиканти з України, Румунії та Австрії презентували музичну композицію з польових записів, натхненну антропологічними дослідженнями та звуковими пейзажами району річки Прут. Учасниками проєкту стали Анамарія Правіченку (м. Бухарест), Анна Хвиль (м. Київ), Фабіан Хольцінгер aka Abby Lee Tee (м. Лінц), Ніка Зенова / Diser Tape (м. Київ) та Андрій Кириченко (м. Київ). Після презентації результатів резиденції відвідувачі мали змогу подивитися виступи запрошених діджеїв Sasha Dolche aka Tutaj Tymczasowsky та Олесі Оникієнко (NFNR).

На проміжних етапах заходу митці та мисткині проводили відкриті демонстрації робочого процесу для студентів, музикантів та всіх зацікавлених.

Організаторами проєкту виступила формація DZESTRA за підтримки програми ґрантів НВСЕ та Австрійського культурного форуму у Києві.

«Упродовж останніх декількох століть Чернівці входили до складу чотирьох різних країн: Австро-Угорщини, Румунії, СРСР та незалежної України. Ріка змінювала свою роль у місті в кожній новій епосі: у різний час на її берегах розміщувалися промислові, інфраструктурні та рекреаційні об’єкти, які створювали стійкі асоціації та наративи для кожного покоління чернівчан. Проте, як і кожна річка, Прут не належить лише одному місту, він тече далі, перетинаючи кордони», — кажуть у DZESTRA.

Метою резиденції було створення простору для обміну особистим сприйняттям історії регіону в міжнародній команді та використання цього процесу як джерела натхнення.

Прослухати створений учасниками саундтрек можна за посиланням.

    

Фото Володимира Гуцула

Коментарі