Новини

Оцінки дистанційно: у закладах освіти Буковини вводять електронні журнали та щоденники

Ці опції дозволять батькам здійснювати контроль за навчанням дітей, а учні зможуть стежити за своїми успіхами та вчасно корегувати оцінки, які їх не влаштовують.

Фото Annie Spratt, unsplash.com

У школах Буковини введуть електронний журнал та щоденник для оцінок, публікації завдань і зауважень для учнів. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

У Департаменті освіти і науки ОДА переконують, що нововведення необхідне, адже багато закладів освіти через епідемію розпочали навчання дистанційно.

Освітяни краю вважають, що електронний журнал допоможе батькам контролювати успішність дітей, а школярі розумітимуть, які оцінки отримали, що варто виправити, довчити чи перездати.

«Батьки матимуть спеціальний код, за яким можуть зайти в електронний кабінет учня та перевірити його оцінки, пропуски та виконання домашніх завдань. Для учнів електронний журнал дає зворотний зв’язок із учителем», — каже у коментарі «Шпальті» виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Надія Періус.

А до електронних щоденників автоматично надходить завдання, яке учитель записує у журналі.

«Із такого записника не вдасться вирвати сторінку з поганою відміткою чи зауваженням учителя, тож це додатковий засіб контролю», — переконує освітянка.

Фото Tim Mossholder, unsplash.com

Наразі вже 295 шкіл Чернівецької области ведуть електронні журнали та щоденники. Більшість із них розпочала користуватися такими ресурсами ще з кінця минулого навчального року.

Заклади освіти користуються двома спеціальними платформами: NZ.UA та E-schools.info. Його схвалив до використання Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України. 

Для педагогів области проведуть презентацію усіх доступних платформ з електронними журналами і щоденниками. Крім того, на сайті Інституту післядипломної педагогічної освіти у розділі «Діджиталізація» виклали навчальні матеріали щодо того, як користуватися цими інструментами. Також у будь-який момент керівник закладу чи вчитель може звернутися по допомогу, якщо вони освоїти систему самостійно не можуть. Їх проконсультують.

«Уже до кінця жовтня ми плануємо ввести в усіх навчальних закладах краю такі електронні журнали та щоденники. Якщо у якійсь школі чи іншій установі їх не буде, то це вже недопрацювання їхнього керівника», — додає Надія Періус.

Вона також розповіла, що ці нововведення не зникнуть після виходу учнів на стаціонарне навчання, а продовжать існувати й надалі задля зручности вчителів, учнів та батьків. 

Коментарі