Новини

ЧНУ й Укравтодор готуватимуть фахівців дорожніх спеціальностей: на кого навчатимуть

За словами ректора університету, вони готові співпрацювати задля збільшення кількости фахівців у цій сфері, бо таких не вистачає.

Фото Pop & Zebra, unsplash.com

Укравтодор і Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича працюватимуть разом на розвиток дорожніх спеціальностей. Про це повідомила пресслужба Чернівецької ОДА.

«Велике будівництво – це системний проєкт, який розпочинає масштабне відродження інфраструктурної сфери в Україні. Однак самого лише бажання та грошей замало – ми маємо вкладати у людей, формувати нову еліту будівельних спеціалістів. І ми вже робимо перші кроки у цьому напрямі», — розповідає голова Укравтодору Олександр Кубраков.

За його словами, у травні запустили проєкт «Дороги та робота», який допоміг працевлаштувати більше 14 500 дорожніх спеціалістів. Також Олександр Кубраков доступно розповів українцям про те, як стати дорожником:

«Для підвищення престижности професії та забезпечення соціальних гарантій ми звернулися до дорожніх компаній, які зобов’язалися утримувати заробітну плату дорожникам не менше 9 670 гривень, забезпечувати медичне страхування та офіційне працевлаштування. 31 серпня підписали Меморандум із Чернівецьким національним університетом. На його основі запускаємо підготовку фахівців, яких наразі не вистачає на ринку праці. Додатковий акцент робимо на практичній частині навчання, а також плануємо проводити спільні наукові дослідження», – каже Кубраков.

Ректор ЧНУ Роман Петришин розповів, що університет готовий у рамках співпраці з Укравтодором долучитися до підготовки фахівців у сфері дорожнього будівництва, адже їх бракує.

Планують навчати спеціалістів із проєктно-вишукувальних робіт, інженерів технічного нагляду, працівників аудиту безпеки дорожнього руху та транспортного моделювання й організації діяльности балансоутримувача автомобільних доріг (державна служба).

Коментарі