Афіша

«Дно української політики» покажуть у «Музеї виборчого трешу» у Чернівцях

У восьми українських містах перед місцевими виборами проходять виставки «Музею виборчого трешу»

Зображення “Музей иборчого трешу”

3 вересня об 11:00 відбудеться відкриття «Музею виборчого трешу» у Чернівцях та віртуальна екскурсія. У зв’язку з перебуванням нашого міста у «червоній» карантинній зоні, у столиці Буковини виставка пройде онлайн. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила комунікаційниця Руху «Чесно» Ірина Вівчар.

«Чернівці мали бути першим містом, де мав запрацювати «Музей виборчого трешу». Ще у березні ми замовили борди і підготували анонс. І тоді по цій прекрасній ідеї гримнула пандемія. Місяць за місяцем ми ще з попередніми партнерами по локації переносили виставку. Згодом зрозуміли, що геть нічого не можемо обіцяти. У Чернівцях запланували відкриватись останніми – на початку вересня, прямо перед носом кампанії. Однак, Чернівці досі у «червоній» зоні.  Тому наші партнери взяли на себе фактично всю роботу по музею в Чернівцях і проведуть онлайн-екскурсію 3 вересня», — пише комунікаційниця.

«Музей виборчого трешу» – це спільний проєкт громадського руху «Чесно» і Суспільного телебачення. Виставка уже відбулася у семи обласних центрах України. Експонати музею не мають агітаційної мети, а зразки реклами від різних політичних сил демонструють виключно із просвітницькою метою, зазначають організатори.

«Глядачі побачать концентроване виборче сміття. Те, як політики отримують наші голоси не за програмами, досвід і вже втілені проєкти, а за гречку, подарунки та обіцянки. Фактично, купують голоси виборців за копійки, щоб потім розпоряджатися їхніми мільйонними податками. Дуже символічно, що такий «треш» як непрямий підкуп виборців і гречка у різних її різновидах – зараз за склом у музеї. Він має залишитися частиною історії і не повторюватися у майбутньому», — зауважила координаторка Руху «Чесно» Віта Думанська.

 

 

Коментарі