Новини

Фестивалю театральних комедій «Золоті оплески Буковини» цього року не буде

Через обмеження у кількості гостей у залі продаж квитків не окупить проведення фестивалю. 

Незабаром у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської стартує 90-й театральний сезон. Цього року у жовтні був запланований і ювілейний ХV фестиваль театральних комедій «Золоті оплески Буковини», та його скасували.

Про це у коментарі «Шпальті» розповів директор театру Юрій Марчак. Він пояснив, що дозвіл на проведення фестивалю був, проте із суттєвими обмеженнями. Через це його і скасували.

«Нам поставили офіційне обмеження – зал має бути наповнений тільки на 50%. На фестиваль могли прийти 350 людей, а, згідно з білетною книжкою, у нас їх мало б бути 730. Це половина залу, а отже, і половина проданих квитків. Фінансування на фестиваль виділяється лише у розмірі 50 тисяч гривень, а його проведення коштує театру 800-900 тисяч. Окуповувався фестиваль за рахунок проданих квитків. За умов, які нам поставили у рамках карантину, ми не зможемо розрахуватися з гостями, які до нас приїдуть, оплатити їм дорогу, проживання, добові – нічого. Тому вирішили так, хоч це було нелегко», — розповідає директор театру.

Цього року ювілейний XV фестиваль комедій хотіли розпочати 3 жовтня – у 115-річний день заснування театру.

Нагадаємо, переможцями минулорічного фестивалю стали актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Коментарі