Новини

Зеленський присвоїв Кузьмі Скрябіну звання Героя України

Сьогодні, 17 серпня, співаку та продюсеру Андрієві Кузьменку виповнилося б 52 роки.

Фото inlviv.in.ua

Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена Держави співаку Андрієві Кузьменку, який загинув у автокатастрофі 2015 року. Про це повідомляє пресслужба президента.

Таке звання Зеленський вирішив присвоїти Скрябіну за визначні особисті заслуги у формуванні вітчизняного культурного простору, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, багаторічну плідну творчу та громадську діяльність.

«З початком війни Андрій регулярно їздив на схід і допомагав нашим захисникам. Кузьма й сам був справжнім захисником України. Воїном слова. Його зброя — ручка, папір та мікрофон. Піснею він зцілював душу, словом заряджав на боротьбу. За сильну, квітучу та непереможну Україну», — прокоментував своє рішення Володимир Зеленський.

Нагадаємо, лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув у ДТП на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року.

«Сьогодні нам дуже не вистачає Андрія. Артиста, поета, волонтера. Людини. Українця. Який дуже хотів, щоб люди в його країні жили мирно та щасливо», — додав Зеленський.

 

Коментарі