Новини

Дві вчительки з Буковини потрапили у топ 50 кращих учителів України за версією Global Teacher Prize

До півфіналу потрапила вчителька Шипинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів та Долішньошепітського НВК.

Фото osvitoria.media

Сьогодні в Україні оголосили топ 50 найкращих учителів за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020. До півфіналу потрапили дві вчительки з Чернівецької области. Про це повідомляють на сайті Освіторія.

«Вони не схожі одне на одного, живуть у різних куточках України, але об’єднує їх одне – любов до дітей та намагання зробити свій внесок у майбутнє Укаїни», — йдеться на сайті.

Зокрема серед кращих педагогів учителька хімії та основ здоров’я Шипинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Олеся Кирилюк.

Вона розробила програму факультативу «Молодь обирає здоров’я» для учнів 10-11-х класів із метою надання інформації про моделі виходу з надзвичайних ситуацій. На додаток до цього вона створила збірник блок-схем «Школа виживання». Олеся є кураторкою клубу «Я — європеєць», мета якого — сформувати одну з основних компетенцій — підприємливість. Вона регулярно отримує зворотний зв’язок від своїх учнів та вчить їх висловлювати власну думку.

«Я вчу своїх учнів насолоджуватися життям, бути щасливими — мені це вдається. Я — оптимістка, зі мною завжди трапляються пригоди. Я знаю, щоб досягти успіху, мені треба працювати і бути собою», — розповіла «Освіторії» Олеся Кирилюк.

Також до півфіналу потрапила вчителька англійської мови та музичного мистецтва Долішньошепітського НВК Маріанна Климчук.

Вона стажувалася в американській школі, звідки перейняла деякі інноваційні методики. Зокрема peer teaching (коли сильні учні у групах навчають своїх однокласників мови), опитування за стіками (кавові стіки з написаними іменами учнів, які використовують для поділу на пари). Також учителька веде власний блог. За ініціативи Go Global залучала учнів школи до онлайн-спілкування з послами Норвегії, Бельгії та Австрії в Україні.

«Вже тепер, у старшому віці, я зрозуміла, що найкращий показник роботи вчителя — це людяність його учнів», — зазначила Маріанна Климчук.

Наступним етапом стане визначення топ 10 експертним журі, премії та проведення асесмент-центру. Переможця оголосять 3 жовтня 2020 року та винагородять грошовою премією у 250 тисяч гривень, навчанням та участю у GLOBAL EDUCATION & SKILLS FORUM.

Global Teacher Prize Ukraine  це щорічна національна премія, місія якої — наголосити на важливості педагогів в Україні. Адже #ВчителіВажливі від найменшого селища до найбільшого мегаполісу. Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. Переможцями минулих років стали Олександр Жук, Пауль Пшенічка і Наталя Кідалова.

 

Коментарі