Новини

Тепер в Україні можна оплачувати покупки обличчям: у ПриватБанку з’явилася нова функція

У банку гарантують повну безпеку персональних даних клієнтів, разом із технічними й фізичними контролями, шифруванням даних під час зберігання й передачі.

Фото Unsplash.com

ПриватБанк запустив перші в Україні біометричні платіжні POS-термінали з технологією FacePay24, що дозволяє оплачувати покупки обличчям.

Про це повідомили на офіційному сайті банку.

Аби користуватися сервісом, необхідно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 й активувати оплату FacePay24. Опісля треба зробити три селфі з різних ракурсів і прив’язати їх до своєї банківської карти.

Щоб здійснити оплату в POS-терміналах Android PAX, потрібно після введення суми на пристрої вибрати оплату обличчям, подивитися у фронтальну камеру терміналу й натиснути кнопку «оплатити». Після підтвердження операції пін-кодом обраної карти покупка буде оплачена.

«У більшості з вас, напевно, зараз із собою немає навіть гаманця, тому що всі картки – у смартфоні. Ми сьогодні йдемо далі та запускаємо технологію, що дозволяє забути вдома й телефон. Спільний проєкт ПриватБанку та Visa став першим в Україні запуском біометричної оплати покупок в офлайн-ритейлі. За допомогою Приват24 ця можливість доступна всім клієнтам ПриватБанку та будь-яким офлайн- та онлайн-торговцям», — сказав голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл.

FacePay24 використовує систему автоматичного розпізнавання обличчя Amazon Rekognition. 

У банку кажуть, що вона гарантує повну безпеку персональних даних клієнтів, разом із технічними й фізичними контролями, шифруванням даних під час зберігання й передачі.

Нині функція доступна на 260 POS-терміналах Android PAX. До кінця року «Приват» встановить 7 700 біометричних POS-терміналів. 

Коментарі