Новини

Інфікованих буковинців знову майже вдвічі більше, ніж одужалих: коронавірус в Україні

Лідерами з кількости інфікувань стали Київ, Львівська, Одеська, Харківська та Івано-Франківська області.

В Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у 1 158 людей. Також відомо, що 575 пацієнтів одужали вчора, а 29 — померли від ускладнень.

Про це свідчать дані карти Ради національної безпеки та оборони України щодо поширення коронавірусу.

Так, загалом в Україні від початку пандемії виявили 83 115 інфікованих, із них 44 934 пацієнти одужали, а 1 951 — помер від ускладнень. Наразі продовжують лікуватися 36 230 людей.

Найбільше нових випадків виявили у: Львівській (161), Одеській (134), Харківській (129) та Івано-Франківській (114) областях. У столиці зафіксували 123 нових хворих.

На своїй сторінці у фейсбуку голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив, що за минулу добу вірус підчепили 90 буковинців. Так, від моменту звістки про першого хворого в області заразилися 6867 осіб.

«Люди не розуміють наслідків. Якщо динаміка захворюваности і надалі зростатиме, уже за кілька тижнів матимемо пікове навантаження на лікарні, а це буде важко і фізично, і фінансово. Тож укотре закликаю – користуйтеся масками та антисептиками, дотримуйтеся дистанції, не відвідуйте масштабних святкувань», — пише голова ОДА.

Відомо також, що за минулу добу одужала 51 особа, а від початку пандемії недугу подолали 5266 буковинців.

Коментарі