Новини

Твітер почав позначати профілі провладних медіа та журналістів

Якщо медіа, яке фінансує держава, має незалежну редакційну політику, то йому не даватимуть мітки.

Фото @charlesdeluvio

Соцмережа твітер почала маркувати акаунти офіційних представників влади, ЗМІ й журналістів, які пов’язані з владою у Китаї, США, Великій Британії, Росії та Франції.

Про це мовиться в блозі твітер.

«Це важливий крок для того, аби люди помічали профіль, де обговорюють геополітичні питання, та знали його національну приналежність. Це допоможе краще розуміти, чиї інтереси вони представляють», — пояснили у компанії.

Проте якщо медіа, яке фінансує держава, має незалежну редакційну політику — воно не отримає мітки. Як приклад наводять BBC News (Велика Британія) та NPR (США). Також не маркуватимуть профілі очільників держав.

Ба більше, соцмережа не буде просувати профілі промаркованих ЗМІ. Зокрема ці акаунти не будуть у рекомендаціях.

Tвітер обіцяє повідомляти власника профілю про маркування. Якщо він не погоджується з таким рішенням, то може поскаржитися у службу підтримки.

Мітку вже отримала низка російських ЗМІ, зокрема інформагентство «ТАСС», державна телекомпанія Russia Today, орієнтована на закордонну авдиторію.

Також Твітер розширить перелік країн, де маркуватимуть профілі, але коли саме це станеться, поки невідомо.

Наразі соцмережа активно намагається боротися з фейками. Зокрема через дезінформацію Твітер заблокував акаунти бразильських чиновників, а також сина Дональда Трампа (щоправда, лише на 12 годин).

 

Коментарі