Новини

Зберегти функцію книгарні: сьогодні чернівчани зможуть вирішити, що буде з «Українською книгою»

На альтернативу закладу, який планують «запустити» нові орендарі приміщення, громадський активіст Артем Жук пропонує зберегти історичну функцію книгарні.

Приблизний вигляд оновленої книгарні, фото Артема Жука

Сьогодні, 7 серпня, нові орендарі приміщення на Центральній площі 10, де була «Українська книга», презентуватимуть проєкт і візуалізацію того, що має бути замість книгарні.

Водночас керівник МКП «Центр стерилізації тварин» у Чернівцях та громадський активіст Артем Жук презентуватиме альтернативний проєкт — оновлення та збереження функції книгарні в «Українській книзі».

«Попередньо отримавши погодження на реконструкцію під бар, нехтуючи петицією щодо збереження книжкового магазину на цьому місці, зруйнувавши все всередині, вони будуть розповідати нам про свої благі наміри, в які я, чесно кажучи, не вірю», — пише Артем Жук на своїй сторінці у фейсбуку.

Так, активіст має намір орендувати приміщення та облаштувати як сучасний книжковий магазин, де можна буде придбати книги лише українською мовою. 

За його словами, 50% прибутку крамниці ітимуть на розвиток міста.

«У цьому приміщенні я планую зберегти основний профіль діяльності, який чернівчани хочуть там бачити — не кафе з тістечками і десь там книжкова полиця, а — книгарню.  Всі будівельні і ремонтні роботи планується проводити відкрито і прозоро. Будь-які роботи планую проводити виключно після публічного обговорення. Також готовий запропонувати орендну ставку 10 тисяч гривень, наразі сплачується близько 3 з половиною тисяч», — пише активіст.

Підтримати ідею відновлення та побачити, який вигляд може мати та як функціонуватиме «сучасна книгарня та прозора звітність», чернівчани можуть сьогодні о 13:00 біля «Української книги».

Читайте також: «Українська книга»: мій сон у трьох рівнях

Раніше ми писали про те, що відбувається довкола відомої книгарні у Чернівцях. Ідеться про приміщення «Української книги», в якому орендарі виконували ремонтні роботи, що викликало обурення у громади міста.

 

Коментарі