Новини

Замість бебі-боксів батькам даватимуть грошову допомогу: як отримати

Тепер батьки зможуть самостійно витрачати гроші на дитячі потреби.

Фото Мін’юст

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на період з 1 вересня цього року по 31 грудня 2021-го.

Про це 5 серпня повідомили на сайті Чернівецької міської ради.

Проєкт запроваджує грошову виплату у розмірі 5 тисяч гривень на кожну новонароджену дитину замість отримання «бебі-боксів». Такий бокс містить 25 позицій на суму 5 тисяч гривень, набір визначив Кабмін за участю дитячого фонду ЮНІСЕФ.

Фото mamulia.ua

Виплату перераховуватимуть на рахунок у «Приватбанку». 

Так, аби отримати гроші, мами повинні оформити спеціальну соціальну картку у Приватбанку і звернутися в управління соціального захисту населення впродовж 12 місяців з дати народження дитини.

Для цього потрібні такі документи:

  • копія свідоцтва про народження дитини; 
  • копія паспорта заявника;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • довідка з пологового будинку про неотримання бебі-боксу в разі народження дитини 2020 року.

Ці документи разом із заявою довільної форми можна направити поштовим зв’язком або в електронному вигляді. 

Зокрема, у зв’язку з карантином їх можна залишити в скриньці для документів, розміщених при вході в приміщення управлінь соціального захисту населення Департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради.

Однак батьки не зможуть отримати ці гроші готівкою. Натомість вони зможуть упродовж року у безготівковій формі самостійно витрачати кошти для придбання дитячих товарів у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини, що долучаться до реалізації цього проєкту.  

 

Коментарі