Новини

«Реп — живий!»: українські хіп-хоп-виконавці об’єдналися, аби показати, що вітчизняний реп існує

Артисти-учасники випустили треки, об’єднані хештегом #RapinPeaceUA у відповідь на закиди щодо безперспективности вкраїнського хіп-хопу.

Фото СЛУХ

3 серпня більше 30 українських реп-виконавців випустили нові треки, об’єднані хештегом #RapinPeaceUA. Так вони показали, що реп в Україні живий.

Раніше, 23 червня, у виданні Bird In Fligh з’явився матеріал директора PR агентства «Много Воды» Саші Варениці. У ній він назвав український реп безперспективним. Наступного дня редактор Rap.ua Михайло Правильний опублікував колонку-відповідь, де не погодився з думкою Варениці. 

Ці тексти викликали дискусію у соцмережах між реперами, слухачами й журналістами.

Через 40 днів після заяви Варениці репери вирішили влаштувати «поминки» українського репу.

Так, хіп-хоп-виконавиця сучасної української сцени alyona alyona випустила 6-хвилинний трек «Стержень» разом із виконавцями KALUSH, OTOY, Білий Бо, Шершень, DYKTOR та Дядя Вова.

«40 днів тому вийшла чергова колонка про смерть української реп-музики. Ми всі те прочитали і вирішили вже нарешті поховати той реп та справити по ньому поминки саме сьогодні! Цього «поминального» понеділка багато українських реп-виконавців перехрестять свої творіння та випустять їх у світ», — каже виконавиця.

Під усіма новими треками та кліпами репери залишатимуть хештег #RapinPeaceUA.

Окремо кліп на нову пісню «Вайб» у межах акції також випустив гурт KALUSH

На своїй інстаграм-сторінці гурт написав:

«Сьогодні день, коли багато реперів об’єднались і випускають реліз в один день, сьогодні укр хіп-хап буде гриміти на всю країну! Реп — живе!»

До акції долучилися також Дядя Вова & Свій Тіп, DYKTOR, XXV кадр, CRESCO, Денні Дельта, Білий Бо, ЧАКІР, VovaZiLvova, П’яний Фрешман, ДайТону, Freel та багато інших. Нові треки та кліпи вони публікують на своїх каналах у ютубі, у соцмережах та стрімінгових сервісах.

Коментарі