Новини

У Чернівцях директора одного з департаментів спіймали на хабарі: подробиці

Підприємець, у якого службовець вимагав хабар, сам написав заяву в правоохоронні органи.

У Чернівцях за хабарництво затримали директора одного з департаментів Чернівецької ОДА. 

Про це 30 липня повідомили у Державному бюро розслідувань:

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали директора одного з департаментів Чернівецької обласної державної адміністрації за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)», — мовиться у повідомленні.

У бюро розслідувань розповідають, що посадовець вимагав від переможця тендеру хабар у розмірі 10% від вартости виконання ремонтів у буковинських закладах освіти за перерахування коштів за виконані роботи як «відкат». 

Підприємець написав заяву в правоохоронні органи. Про це на брифінгу розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Повідомлення голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука

Повідомлення голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та начальника управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області Володимира Романіки

Gepostet von Чернівецька обласна державна адміністрація am Donnerstag, 30. Juli 2020

За ці гроші керівник департаменту пообіцяв фірмі-переможцеві тендеру безперешкодне перерахування коштів за виконані ремонтні роботи.

Так, держслужбовця  затримали ще вчора, 29 липня, після того, як він отримав частину хабара — 800 доларів США. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Здирнику грозить від 5 до 10 років позбавлення волі, а також неможливість обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Коментарі