Новини

Про співачку з українським корінням Квітку Цісик знімуть біографічний музичний фільм

Сюжет розвиватиметься у 1983 році: співачка вперше та востаннє відвідає Україну, після чого пожертвує комерційним успіхом, аби співати українською.

Фото cinema.in.ua

В Україні знімуть біографічний музичний фільм про відому американську співачку українського походження Квітку Цісик. Кінострічка носитиме лаконічну назву — «Квітка». Про це повідомили на порталі «Нове українське кіно».

Основні події сюжету розвиватимуться в 1983 році: співачка вперше та востаннє відвідає Україну. Перебування на Батьківщині предків допоможе подолати творчу кризу та усвідомити власну місію – пожертвувати комерційним успіхом заради створення нових альбомів українських пісень та пам’яті про Батьківщину.

До речі, саме після приїзду в Україну у другому альбомі українських пісень Квітки Цісик — «Два кольори» 1989 року — з’явилася пісня Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори».

«Відбулося відрядження до США у Нью-Йорк, де ми познайомилися з Едвардом Раковичем, чоловіком Квітки Цісик, який є правовласником на її ім’я і голос. Під час зустрічі домовилися про подальшу працю над проєктом», – розповіла продюсерка майбутнього фільму Валерія Борщевська.

Режисером стрічки стане Тарас Ткаченко, який створив фільми «Чорний ворон» і «Гніздо горлиці».

Автори сценарію – Сергій Дзюба й Артемій Кірсанов, що займалися фільмами «Позивний Бандерас» і «Заборонений».

Прем’єра «Квітки» може відбутися в 2022 році.

Коментарі