Новини

Несекретні матеріали: Міноборони США опублікує частину інформації про НЛО

Утім, чекати на фото прибульців не варто, бо, за словами сенатора Марка Рубіо, секретний підрозділ, що займається цим питанням, спрямований на дослідження технологій авіації країн-противників США, а не на пошуки позаземного розуму.

Фото Artem Kovalev, unsplash.com

Спецгрупа Міністерства оборони США, що вивчає невпізнані літаючі об’єкти, оприлюднить частину інформації про зафіксовані випадки. Про це повідомляє The New York Times.

Попри те, що Пентагон розпустив секретний підрозділ, що вивчав випадки НЛО, американські військові не закінчували спостереження. З того часу зафіксовані інциденти вивчали працівники спецпідрозділу Управління військово-морської розвідки — Робочої групи з вивчення невпізнаних летючих явищ (Unidentified Aerial Phenomenon Task Force).

Зазначають, що про цю групу дізналися завдяки доповіді профільного комітету Сенату, де йдеться про видатки на спецслужби.

Видання пише, що група має розповісти про деякі випадки НЛО громадськості впродовж 180 днів після того, як розвідка дасть на це дозвіл.

Водночас автори наголошують: за словами колишніх чиновників, які шукали НЛО, розвідка має не знаходити докази існування міжзоряних кораблів з інших планет, а стежити, чи використовують якісь нові технології в авіації потенційні противники США — Китай або Росія.

Зокрема очільник комітету з розвідки та сенатор Марко Рубіо казав, що найбільше занепокоєння викликають невпізнані об’єкти над американськими військовими базами, бо це, наприклад, може свідчити про «технологічний стрибок» якоїсь країни, яка конкурує зі США.

Водночас Марко Рубіо зазначив, що ці об’єкти можна пояснити (тобто це не інопланетяни або китайці). Але це треба встановити.

Коментарі