Новини

Українські «Погані дороги» оцінюватимуть на Венеційському кінофестивалі: про що ця кінострічка

Фільм складається з окремих новел про стосунки людей, покалічених війною.

Фото зі сторінки Наталії Ворожбит у фейсбуку

Стрічку української сценаристки і режисерки Наталії Ворожбит «Погані дороги» відібрали до конкурсної програми Венеційського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомили на сайті кінофестивалю.

Так, український фільм потрапив у програму «Тиждень критики», до якої ввійшли дев’ять дебютних фільмів, створених режисерами зі всього світу. 

«Чотири оповідання викладені на дорогах Донбасу під час війни. Немає безпечних просторів, і ніхто не може зрозуміти, що саме відбувається.  Навіть коли вони потрапляють у хаос, деякі встигають володіти владою над іншими.  Але в цьому світі, куди завтра може ніколи не прийти, не кожен беззахисний і жалюгідний. Навіть найвинніші жертви можуть мати свою чергу під час прийняття відповідальности», — анонсують стрічку на сайті Venice International Film Critics’ Week.

Фільм «Погані дороги» складається з окремих новел про стосунки людей, покалічених війною.

Ідея майбутньої картини взяла початок зі створення однойменної театральної п’єси. Прем’єра вистави пройшла в жовтні 2017 року, також її досі грають у Києві. Потім авторка написала кіносценарій «Погані дороги», й уже в 2019 році проєкт виграв грант Українського культурного фонду.

«Це авторська рефлексія на десятки інтерв’ю і свідчень людей, які я зібрала в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, у яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене — величезний стимул продовжувати знімати кіно», — зазначила режисерка.

Фото зі сторінки Наталії Ворожбит у фейсбуку

Венеційський кінофестиваль пройде 2-12 вересня.

Українська прем’єра фільму має відбутися восени 2020 року.

 

Коментарі