Новини

В Україні створюють інтерактивну мапу з 3D-моделями архітектурних пам’яток. Там буде і Резиденція митрополитів Буковини

Об’єкти оцифрують у форматі 3D-моделей та з доповненою реальністю. Вони будуть доступні на iOS та Android у безкоштовному додатку.

Студія Skeiron за підтримки Українського культурного фонду запустила проєкт «Кишенькова країна», у рамках якого оцифрують 40 об’єктів архітектурної спадщини із 24 регіонів України та Криму. 

Про це стало відомо з онлайн-сторінки проєкту.

Результатом роботи буде інтерактивна 3D-мапа національних пам’яток.

Серед запланованих споруд — Резиденція митрополитів Буковини та Далмації, що розташована у Чернівцях.

«Наша мета – зробити оцифрування архітектурних пам’яток України масовим та доступним. У рамках проєкту хочемо привернути увагу до руйнування пам’яток архітектури у різних регіонах, щоб зафіксувати їх теперішній стан і популяризувати об’єкти спадщини для розвитку локального туризму», — пояснюють розробники.

Об’єкти оцифрують у форматі 3D-моделей та з доповненою реальністю. Вони будуть доступні на iOS та Android у безкоштовному додатку Pocket City AR з аудіогідом, що «спілкується» як українською, так і англійською.

Фахівці Skeiron зараз знімають історичні пам’ятки у містах України з різних ракурсів. Однак моделі Ластівчиного гнізда в Ялті та Донецького аеропорту розроблять за допомогою фото та відео з мережі. 

27 вересня додаток Pocket City AR з усіма пам’ятками презентують.

 

Коментарі