Новини

В Україні почали тестувати безкоштовні «касові апарати у смартфоні»

Представники бізнесу можуть ознайомитися з функціоналом застосунку, протестувати його та надати пропозиції щодо вдосконалення. 

Фото Clay Banks, unsplash.com

З 15 липня для малого та середнього бізнесу доступна тестова версія безкоштовного фіскального додатку програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО).

Про це повідомили у пресслужбі Мінфіну.

«Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльности. Програмне забезпечення “РРО в смартфоні” стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків», — додали у відомстві.

Безкоштовний фіскальний додаток розміщений на сайті ДПС. Зареєструватися можна, подавши заяву про оформлення програмного реєстратора розрахункових операцій (форма J/F 1316602), яка розміщена тут.

Так, представники бізнесу можуть ознайомитися з функціоналом застосунку в Електронному кабінеті платника податків, протестувати його та надати пропозиції щодо вдосконалення. 

Тестування безкоштовного програмного рішення ПРРО триватиме до 31 липня.

У відомстві також нагадали, що використання РРО для певних видів діяльности ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців буде обов’язковим з 1 січня 2021 року.

 

Коментарі