Новини

Україна підписала з ЄС угоди на 105 мільйонів євро: на що підуть гроші

Кошти виділили на реалізацію трьох держпрограм: технічного співробітництва, сільського господарства та малого і середнього бізнесів.

 

Фото Christian Dubovan, unsplash.com

Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підписала три угоди з Європейською комісією щодо фінансування нових програм допомоги ЄС для України на 105 млн євро.  

Про це 16 липня повідомили у пресслужбі офісу віцепрем’єрки, пише ЄП. 

Так, фінансування надається в рамках пакета допомоги Євросоюзу Україні, спрямованого на підтримку малого бізнесу, реформ та подолання наслідків епідемії COVID-19.

  • 60 мільйонів євро виділять на програму технічного співробітництва 2020 для підвищення спроможности органів влади проводити реформи за Угодою про асоціацію.

Зокрема міністерства отримають експертну підтримку під час розробки та впровадження реформ.

  • 25 мільйонів євро спрямують на реалізацію програми Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. 

Завдяки програмі малі фермерські господарства зможуть отримати додаткову грантову підтримку, консультації та нові навички для розвитку власного виробництва, а також для купівлі землі.

  • 20 мільйонів євро витратять на програму «EU4BUSINESS: Підтримка малих та середніх підприємств (МСП) в Україні». 

Програма передбачає надання грантів для інноваційних проєктів із розвитку малих та середніх підприємств, створення нових робочих місць і розвитку бізнесу на рівні місцевих громад.

Коментарі