Афіша, Новини

У Чернівцях проведуть низку перформансів за романом Марії Матіос «Букова земля»

До створення заходів залучили істориків, письменників, журналістів, етнографів та інших митців і науковців.

Скріншот з промо-ролика

Незабаром у Чернівцях покажуть серію перформансів-інтерпретацій за романом-панорамою Марії Матіос «Букова земля». Про це повідомляє на своєму сайті Чернівецька обласна державна адміністрація.

«Роман-панорама Марії Матіос «Букова земля» – це той літературний твір, котрий покликаний сфокусувати прочитання історії краю, загострити бачення деталей і увиразнити певні смисли. Яка вона – справжня буковинська аристократія? Чому війна залишає по собі або сивих, або мертвих? Звідки проростає серце букової землі?» — пишуть на сайті ЧОДА.

Скріншот із промо-ролика

Режисеркою дійств стала Любов Добровольська. Над утіленням працює центр культури Буковини. З ними співпрацюють Молодіжна рада, а також представники культурно-мистецької та наукової спільнот міста.

За задумом, на кінець липня-початок серпня організатори запланували чотири перформанси. У центрі — контекстне прочитання та рефлексії навколо роману Марії Матіос «Букова земля». Втілять задум письменники та актори Чернівців у діалозі з експертами-науковцями.

Скріншот з проморолика

Модеруватимуть захід письменниця Інга Кейван та історик Юрій Чорней.

Аби зацікавити авдиторію, організатори опублікували промо. Час та місце проведення кожного з циклічних вистав організатори назвуть пізніше.

Коментарі