Новини

У Чернівцях планують осучаснити парк «Жовтневий»: який він матиме вигляд

Меценати, які фінансують проєкт, сподіваються, що спільними зусиллями в місті можна облаштувати некомерційні екологічно-дружні локації.

У Чернівцях осучаснять ділянку парку «Жовтневий» у південній частині, що біля вулиці Воробкевича, між фізкультурно-оздоровчим комплексом «Олімпія» та церквою. 

7 липня на сторінці парку з’явився проєктний план благоустрою ділянки парку: 

«Цю територію, на якій досі подекуди валяється будівельне сміття і яка заросла чагарником, розчистять та приведуть до ладу».

 

Сам проєкт виконав колектив авторів Організації національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області. Авторами проєкту стали Бойко Я. О., Григорчук О. В., Курніцький Б. О., Пасічник М. Ю., Пікущенко О. Л., Семенцов Д. В., Тимофтій В. П.

Так, у рамках благоустрою планують зробити підвищені переходи для зручного і безпечного перетину вулиці Воробкевича. Ними відвідувачі одразу виходитимуть на центральну алею майданчика. На ній розмістять понад 30 лавиць.

Навколо майданчика зроблять велосипедні та пішохідні доріжки, також запланували декілька внутрішніх.

Частину території з підвищеннями використають органічно, облаштувавши на схилах дитячі гірки.

На схилі ділянки побудують оглядовий майданчик із дощатого настилу з перилами

Нижче оглядової доріжки та в кінці центральної алеї планують організувати місце відпочинку з каскадними лавицями.

Частину ділянки, що ближче до церкви, засадять деревами і перетворять на декоровану відпочинкову зону з гамаками.

Також у парку разом із ботанічним садом планують зробити майданчик для садівництва, де можна буде доглядати або спостерігати за рослинами.

В оновленій локації мають облаштувати сучасні громадські вбиральні та велопарковку, вписані в ландшафт.

Дитячий майданчик поділять на дві зони: для дітей до 7 років та віком 7-12. У першій зможуть комфортно розміщуватися близько 13 дітей, у другій — 26. Зони для активних ігор дітей та тихого відпочинку батьків матимуть розмежування зеленими смугами та кишенями.

Ігрове обладнання відповідатиме санітарним вимогам та буде безпечним для дітей. 

Проєкт благоустрою фінансують меценати:

«Сподіваємося, це стане реальним прикладом того, як спільними зусиллями в місті можна облаштувати некомерційні екологічно-дружні локації, які залишаться нашим нащадкам», — ідеться у презентації проєкту.

 

Коментарі