Афіша, Новини

Львівський форум видавців вперше відбудеться в режимі онлайн

Темою цьогорічного фестивалю є «Перепис населення: знати, хто ми є». Програму формуватимуть 15 тематичних кластерів і спецпроєктів. 

Львівський міжнародний форум видавців, що має відбутися 16-20 вересня, вперше проведуть в онлайн-форматі.

Про це повідомили організатори події:

«Нова реальність диктує нові правила. 16-20 вересня Львівський міжнародний BookForum традиційно стане глобальним майданчиком для обговорення суспільно важливих тем, проте вперше в онлайн-форматі».

Однак організатори знаходять переваги онлайн-заходів, мовляв, такий формат залучить більше авдиторії:

«Це надасть можливість відвідати фестиваль тим, кому раніше не вдавалося приїхати до Львова, тож у всіх поціновувачів літератури буде можливість почути улюблених письменників у будь-якому куточку світу».

Темою цьогорічного фестивалю є «Перепис населення: знати, хто ми є». Програму формуватимуть 15 тематичних кластерів і спецпроєктів. 

«Щоб жити разом, ми маємо один про одного знати якомога більше і таки знати правду. (…) Перепис населення — це сполука чесних питань і чесних цифр. Це нагода раптом чомусь сказати правду про себе, яка раптом чомусь буде цікавою комусь іншому», —  говорить про фокусну тему її кураторка — літературознавиця і критикиня Ганна Улюра.

Серед учасників цьогорічного форуму — автори з України, 20 іноземних гостей із 15 країн, лавреати та номінанти Букерівської премії, Гонкурівської премії, Національних виборів читачів та критиків. 

Однією з головних подій стане онлайн-трансляція Ночі поезії та музики нон-стоп за участю українських поетів і музикантів з усього світу.

Коментарі