Новини

Відтепер тролейбуси у Чернівцях прибиратимуть паром

Паровими машинами прибрали вже 12 тролейбусів. До кінця місяця у всьому електротранспорті в місті проведуть генеральне прибирання за новою технологією. 

Тролейбуси у Чернівцях відтепер прибиратимуть не вручну, а за допомогою спеціальних парових машин. КП «Чернівецьке тролейбусне управління» закупило три парових апарати: два для загального прибирання й один для якісного очищення м’якого сидіння.

Про це у коментарі «Шпальті» розповів в.о. начальника КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Михайло Олексюк. Він зазначив, що нове обладнання на підприємстві вже тиждень. За цей час у місті провели генеральне прибирання паром у 12 тролейбусах.

«Я регулярно комунікую з колегами з інших міст і придивляюся до нових технологій. Таке обладнання закупили у Львові, мені порадили, і ми вирішили, що Чернівцям воно також дуже необхідне. З цією технікою ми не просто прибираємо, а зробимо генеральне прибирання у всьому транспорті. Вручну так вичистити машину неможливо. Темпертура пару — 110-120 градусів, тож за таких умов чудово вмирають усі мікроби. Ми можемо вичистити в день два тролейбуси. Наразі ми вичистили 12 машин, а у нас їх 95. Із дозволеними темпами роботи ми орієнтовно за місяць зробимо генеральне прибирання у всіх тролейбусах, а далі будемо по колу прибирати і підтримувати чистоту», –каже Михайло Олексюк.

За його словами, це обладнання можна використовувати у теплий період року. В сильні морози є ризик, що від поєднання пару з холодом скло «рогатих» потріскає.

Найближчим часом тролейбусне управління закупить ще два водяних пилисоси для прибирання.

Коментарі