Новини

Дитячі табори в Україні відкриють не раніше липня

Уряд бачить велику небезпеку можливих спалахів коронавірусу в оздоровчих таборах.

Фото Piron Guillaume, unsplash.com

Дитячі оздоровчі табори відкриють не раніше 1 липня. Про це 16 червня повідомила пресслужба Уряду:

«Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо недоцільности відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року».

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що, попри необхідність оздоровити цього літа понад мільйон дітей, більшість із яких є представниками пільгових категорій населення, ситуація щодо COVID-19 залишається достатньо напруженою.

«Ми бачимо велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, зокрема кишкових, оскільки це було в 2018-2019 роках. У таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей в інфекційні лікарні, левова частина яких зараз безпосередньо працюють із COVID-19», – сказав Міністр охорони здоров’я.

Зокрема, за його словами, діти будуть приїжджати в дитячі табори з різних регіонів, у яких різна епідеміологічна ситуація, а це може сприяти поширенню коронавірусу між областями.

22 червня рішення про відкриття таборів переглянуть і, залежно від епідемічної ситуації в державі, вирішать доцільність відкриття дитячих таборів.

Коментарі