Новини

Магазин, їдальня, вбиральня та територія для відпочинку — на території ЧНУ створять туристичну інфраструктуру

Зміни в екстер’єрі Резиденції митрополитів Буковини та Далмації запланували не випадково — наявність комфортних умов для туристів – вимога моніторингової комісії ЮНЕСКО.

На території Чернівецького національного університету створять сучасну туристичну інфраструктуру. 

Студенти ЧНУ на чолі з завідувачкою кафедри архітектури та збереження об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, професоркою Іриною Коротун розробили ескізний проєкт реконструкції господарського двору. 

Про це 15 червня повідомили в Чернівецькій ОДА:

«15 червня у Мармуровій залі ЧНУ відбулася презентація та обговорення цього документа. У заході взяли участь члени наукової ради Центру управління об’єктом ЮНЕСКО, представники міських та обласних адміністративних структур, громадських рад й організацій, а також члени наглядової ради університету. Зустріч ініціював Центр управління об’єктом ЮНЕСКО при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на чолі з керівником ректором Романом Петришиним і заступницею керівника проректоркою Тамарою Марусик», — ідеться у повідомленні.

Зміни в екстер’єрі Резиденції митрополитів Буковини та Далмації запланували не випадково — наявність комфортних умов для туристів – вимога моніторингової комісії ЮНЕСКО. Наступного року вона буде досліджувати стан об’єкта, адже минає десять років після внесення ЧНУ до списку всесвітньої спадщини цієї міжнародної організації. 

Для цього вже за рік від усього майна мають вивільнити господарський двір поряд із корпусом №4 та облаштувати там магазин, кафе-їдальню, громадську вбиральню і територію для відпочинку. 

«Резиденція Митрополитів Буковини та Далмації є надбанням не лише міста й області, а й усієї України та навіть більше. Наступного року буде 10-та річниця, відколи Резиденція входить до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тоді ж керівництву університету належить вирішити низку завдань, серед яких – облаштування туристичної інфраструктури», – зазначив Роман Петришин

Після відстеження і моніторингу всіх побажань та зауважень громадськости у проєкт внесли відповідні правки і подали на розгляд відповідальних за реконструкцію структур.

Коментарі