Новини

У Чернівцях дітей, які перехворіли на пневмонію, перевірять на наявність антитіл до COVID-19: хто та як може пройти тестування

Цей вид обстеження дасть змогу визначити, чи перехворіли ваші діти на COVID-19 чи перебувають під впливом вірусу SARS COV-2.

Міська дитяча поліклініка у Чернівцях перевірятиме дітей на наявність антитіл до коронавірусу. Про це повідомляє Управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я.

«На базі КНП “Міська дитяча поліклініка” (пр. Незалежности, 109) планується проведення тестування імуноферментним методом (ІФА) на наявність або відсутність антитіл до COVID-19 (IgG, IgM) дітей, які перехворіли на пневмонію в період з жовтня 2019 року по лютий 2020 року та отримували стаціонарне лікування щодо цього захворювання в КНП “Міська дитяча клінічна лікарня», — йдеться у повідомленні.

Для отримання тестування батькам необхідно в найближчий термін звернутися до лікарів-педіатрів чи сімейних лікарів, із якими уклали декларації, для уточнення списків та отримання персональної згоди на тестування (забір крови з вени). Після уточнення списків батьків попередять про дату та час обстеження.

Цей вид перевірки дасть змогу визначити, чи перехворіли діти на COVID-19 чи перебувають під впливом вірусу SARS COV-2.

«У період із жовтня по лютий у нас був спалах важких пневмоній у дітей. Аби перевірити, чи це не COVID-19, вирішили провести тестування. Це ініціатива міста, на це тестування не передбачено гарантований пакет медичної допомоги», — зазначила заступниця керівника Управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я ЧМР Галина Бовкун.

Забір матеріалу (кров із вени) та проведення тестування організують на базі КНП «Міська дитяча поліклініка» за адресою: проспект Незалежности, 109, із дотриманням санітарно-епідеміологічних норм карантину.

 

Коментарі