Афіша, Новини

«Креативна Європа»: у липні для діячів культури проведуть ярмарок грантів

Цього року формат заходу адаптують під сучасні реалії та переведуть в онлайн.

2 липня Українське бюро програми «Креативна Європа» проведе ярмарок грантів для діячів культури. Це вже третій подібний захід, однак цьогоріч він уперше відбудеться в онлайн-форматі. У програмі ярмарку: панельні дискусії про культурний менеджмент, презентації грантових програм та консультації з грантодавцями.

До дискусій долучаються платформа культурних ініціатив IZOLYATSIA, Одеський міжнародний кінофестиваль, кінокомпанія Arthouse Traffic, VR-компанія New Cave Media та інші.

Програма заходу:

  • Панельні дискусії щодо менеджменту культурних проєктів, майбутнього креативних індустрій та міжнародного досвіду українських заявників.
  • Презентації актуальних грантових програм для українських заявників («Креативна Європа», Український культурний фонд, «House of Europe», Вишеградський фонд, Український інститут, Посольство США в Україні, «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді», міжнародний фонд «Відродження», Zagoriy Foundation та інші).
  • Консультації з представниками грантодавців.
  • Інформаційна сесія конкурсу проєктів Представництва ЄС в Україні «Посилення ролі громадянського суспільства для кращого управління, прав людини та культури», Лот 2, визнання головних стейкхолдерів у сфері культури (громадянське суспільство, місцева влада, інші органи державної влади) як рушіїв локального розвитку.

Аби взяти участь у ярмарку, необхідно зареєструватися до 26 червня. Після закінчення заходу впродовж усього липня на платформі Culture:Reload публікуватимуть статті, подкасти та відео для митців.

«Креативна Європа» — одна з найбільших програм Євросоюзу, яка надає гранти на розвиток культурного сектора в Україні та ще 40 країнах. Усі грантові заявки надсилають до Брюсселя, де й вирішують про надання фінансування. За сім років існування програми на підтримку європейських проєктів було виділено €1,4 мільярда.

 

Коментарі