Новини

МВФ відправив перший транш Україні: це найбільша кредитна програма серед усіх країн

Цей транш зможе покрити близько 8% дефіциту держбюджету.

Фото uuluurhai, unsplash.com

Міжнародний валютний фонд уже надіслав на рахунки Українського уряду перший транш нової кредитної програми stand-by.

Про це 10 червня на своїй сторінці у фейсбуку повідомив представник України в МВФ Владислав Рашкован:

«Рада директорів МВФ затвердила нову програму Stand-by для України. 18 місяців. 5 млрд доларів. Усі кошти спрямовують до бюджету. Перший транш у 2,1 млрд доларів уже направили в Україну – буде на рахунках Уряду з урахуванням тимчасової різниці і швидкости проходження коштів у міжнародних платіжних системах», — написав він.

Фото ua.interfax

Рашкован зазначив, що кредитна програма для України, яку затвердив МВФ, стала найбільшою, що фонд погодив із 26 березня, від початку коронавірусної кризи.

До того ж, це перша структурна програма МВФ від початку кризи, бо до цього він погоджував лише програми екстреного фінансування для підтримки країн, що постраждали від коронавірусу.

10 червня Рада директорів МВФ ухвалила нову кредитну програму для України розміром 5 мільярдів доларів. Її термін — 1,5 року. 

Перший транш МВФ має скласти 2,1 мільярда доларів, і це на 200 мільйонів доларів більше, ніж очікували раніше.

Нагадаємо, у Мінфіні раніше зазначали, що саме цей транш від МВФ зможе покрити близько 8% дефіциту держбюджету, зокрема профінансувати виплати зарплат, пенсій, доплат лікарям і виплати соціально незахищеним категоріям населення.

Тому, за інформацією Міністерства, наступного опалювального сезону в Україні ціну на газ для населення знизять.

Коментарі