Без категорії

Чехія знову видаватиме візи, проте з обмеженнями: хто зможе скористатися послугою

Розпочали видачу сезонних робочих віз, проте медики, науковці та працівники соціальних служб також можуть отримати візу.

Фото Agus Dietrich, unsplash.com

Чеські диппредставництва в Україні відновлюють видачу віз для окремих працівників з України.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу МЗС Чехії.

Генеральне консульство у Львові відтепер прийматиме візові анкети та документи. Посольство Чехії в Києві відкриє консульський відділ з наступного тижня.

Увагу звернуть на видачу сезонних робочих віз, повідомили у відомстві. Висококваліфікований персонал, такий як працівники сфери охорони здоров’я, соціальних служб та науковці, також можуть подати заявку на отримання візи.

«Після серії переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Мета полягає у тому, аби допомогти чеській системі охорони здоров’я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону», — каже голова МЗС Чехії Томаш Петршичек.

Також на території Чехії зможуть подати заяву на продовження тимчасового проживання студенти та їхні родичі, які зараз мешкають там.

Подати документи за допомогою візових центрів в Україні поки не можливо, бо центральні органи української влади у зв’язку з епідеміологічною ситуацією поки не дали дозвіл на відновлення їхньої роботи, кажуть у міністерстві.

Коментарі